12 september 2024

Eindelijk weer een nieuw font

Het heeft geruime tijd geduurd, onder meer vanwege een verhuizing, maar nu is het nieuwe font dan toch beschikbaar. Het is afgeleid van teksten die ooit zijn gemaakt voor een meubelzaak in Woerden. Dat zag er zo uit, met dank aan het archief in Woerden:


Een letter met geprononceerde halve schreven en ook verticale elementen. Daar moest dus een heel font omheen verzonnen worden. Dat lijkt me wel gelukt, zie dit voorbeeld:


En toen kwam de grote vraag: hoe gaat de nieuwe letter heten? Ik zat eerst te stoeien met de plaatsnaam, Woerden, maar dat zou veel mensen niet zoveel zeggen. Tweede optie was het type winkel waar ik de letters van had gehaald, dus iets van Meubelen of zo. Ook niet echt indrukwekkend. Ik liet het een beetje in het midden, eigenlijk.

Ik had wel steeds overleg met een aantal vrienden waaronder Koos Staal en Alexander Overdiep. En toen, begin mei, kregen we bericht dat Alexander plots was overleden. Vanaf dat moment stond de naam van het font voor mij vast. Het werd 


En dat is ook mijn tweede naam. Het font kan worden gedownload op de bekende wijze, namelijk door het klikken op de button in de rechterkolom.